dissabte, 17 de març de 2012

Si haguessin contractat els serveis d'inatica...

Quan llegeixes notícies d'aquestes veus que el món està plagat d'empreses que farien qualsevol cosa per diners.

L'empresa que donava els serveis informàtics a Tous, els ha fet la guitza.

Ho he parlat moltes vegades amb comercials que volen donar servei a la meva empresa, i la ideologia d'una empresa marca la seva base.

Sempre he pensat que un client ha de ser tant lliure de contractar els serveis d'una empresa com prescindir-ne d'ells, i no és el proveïdor el que ho decideix, és el client. Intentar lligar mitjançant els serveis que ofereixes a un client no està bé... ha de ser el suficientment lliure com per deixar-ho quan vulgui i que sigui un altre proveïdor el que li doni els serveis.

Encara que sembli que perds un client, realment l'estàs guanyant, per què sap que pot confiar amb tu i que no tindrà cap problema en el moment que vulgui marxar o tornar. Tampoc significa que si marxa el client és que l'empresa no l'hagi sabut donar un bon servei o que sigui mala proveïdora de serveis. Simplement que el client ja no necessita d'aquests serveis.

Mai saps si tornarà o no, però si ha canviat per una altra empresa proveïdora i nosaltres hem fet bé la feina, el més segur és que aquests clients et tornin un altre cop més endavant, i no parlo d'un client només. Ja m'ho he trobat amb varis. Igualment, seran lliures de tornar a marxar quan vulguin i els obriré els braços quan vulguin de nou tornar.

Foto: TV3

 
Tira Ecol