dimarts, 7 de juliol de 2009

Repte superat. Tot a punt per muntar el servidor de ràdio

Aquest matí m'he aixecat d'hora. Volia finalitzar les proves per a crear un servidor de ràdio, abans de començar a treballar en el dia a dia.

Aquest matí he realitzat la primera emissió de proves del servidor de ràdio per Internet. L'emissora agraciada ha estat Ràdio Montgrí, al 107.1 FM.

Les proves les he realitzat amb un servidor petit i reciclat, emetent cap al servidor principal (que també és un ordinador reciclat que em va donar el meu cunyat), i aquest és el que envia el senyal màster cap a l'exterior per què els clients es connectin. Una persona voluntària coneguda ha fet la primera recepció de Ràdio Montgrí, que s'emetia des del despatx d'inatica.com, a Torroella de Montgrí, i es rebia el senyal digital a Girona Centre. Tot ha funcionat sense problemes.

El tema més peli agut de les emissions és l'ample de banda i el seu cost, però crec puc oferir un bon servei a un preu molt més reduït que el de la competència.

Ja està tot a punt per explotar aquest nou servei. Només em falta crear la documentació i oferir-lo al Món Mundial... esteu atents els propers dies :)

Foto Wikipèdia: http://es.wikipedia.org/wiki/Radio_%28medio_de_comunicaci%C3%B3n%29

 
Tira Ecol