dissabte, 23 de maig de 2009

user unknown in virtual mailbox table. Problema amb el servidor de correu Postfix i Google app engine

Normalment no explico temes molt tècnics, però degut a que ens hem trobat un problema amb el servidor difícil de trobar, vull compartir la solució amb vosaltres.

Aquest error ens l'hem trobat en el servidor que tinc per als meus clients. Apareix quan el sistema cerca l'usuari de correu per enviar-li un mail i no el troba en el servidor.

Per què ens ha sortit? el servidor no està funcionant? Res de tot això... tot el contrari... funciona perfectament i sense cap problema, però el problema ens el trobem quan volem enviar un mail a un domini hostatjat a la mateixa màquina i que utilitza els google app engine, el que vol dir que podem utilitzar el servei de gmail de google per què envii i rebi el correu del nostre domini.

Què fa el servidor?

Per entendre pensem que tenim domini1.com i domini2.com hostatjats a la mateixa màquina. El correu electrònic de domini1.com està a la mateixa màquina, i el correu electrònic de domini2.com està als google app engine. El servidor passa automàticament de mirar els dns per resoldre el servidor de correu, i l'error era que la pròpia màquina sabia que domini2.com tenia allotjats allà mateix el servei de correu.

1) Volem enviar un correu de domini1.com a domini2.com
2) La màquina veu que domini2.com està a la mateixa màquina i que té servei de mail, per tant cerca allà mateix el compte de correu de destí. (NO CERCA ALS DNS LES ENTRADES DE MX10, MX20, ... ENCARA QUE ESTIGUIN CORRECTAMENT CONFIGURADES CAP A SERVIDORS EXTERNS)
3) La màquina no troba el correu de destí i el rebutja amb l'error user unknown in virtual mailbox table

SOLUCIÓ:
1) Crear a la màquina un pla de hosting sense cap servei relacionat amb el correu
2) Asignar al domini aquest nou pla de hosting
3) Crear les dns adients (mx10, mx20, ...) per apuntar-les cap als servidors de google
4) Ja està!!!!

Com que la màquina sap ara que aquest domini no té cap servei de correu electrònic, cercarà als dns.

Això ens ha portat algun maldecap amb algun client, però bé... ja està solventat, i espero que us serveixi.

De res!!!!!

 
Tira Ecol