dimarts, 2 de desembre de 2008

S'acaba el paper imprès?

Últimament escolto notícies de que revistes que fa molt de temps que existien, s'estan traspassant a digitals (revistes nàutiques, segundamano, i ara, PC Magazine també).

A la foto trobareu un recull de llibres que vaig comprar fa molt de temps per a la meva pròpia formació. Fa anys que no en compro cap. Des de que utilitzo Internet, tot ho trobo al món virtual.

Realment serà un descans per als pobres arbres talats per a generar paper, tot i que reconec que llegir en paper és molt diferent a llegir a la pantalla i ho prefereixo per a la meva lectura, però no pas pel medi ambient.

Ja veieu... no es pot anar contra les noves tecnologies i el curs natural dels llibres, revistes etc... passa per aquí també, ens agradi o no.

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Personalment, tot i que anys enrere si que creia en la "utopia" de deixar de tallar arbres... no penso que, almenys la meva generació, arribi a veure la "mort" del paper.
Bàsicament, perquè jo vaig estudiar amb llibres de "paper", i encara ara, a vegades, m'he d'imprimir segons quins documents per llegir-los amb calma apartat d'una pantalla -perquè 10 hores al dia cremen massa la vista-, o assegut al tren, per exemple.

Això si: del què he acabat convençut és que el trasllat del paper al digital no fa cap favor a la natura. Sinó pregunta-ho a Greenpeace, que es posa les mans al cap cada cop que fa un estudi de sostenibilitat de companyies tecnològiques. Si a canvi de mil arbres hem d'extingir 12 espècies d'animals, la decisió llavors no és tant fàcil, ni la justificació ;)

En tot cas, s'estpà treballant, amb el temps que fa falta-perquè la infraestructura de fabricació de material tecnològic també és molt grossa i cara- per millorar tot això i, evidentment, quan arribi el moment del canvi serà benvingut. De moment, que investiguin: es creen llocs de treball, s'intenta trobar solució a "l'extinció del planeta", i en general s'innova, que en temps com els que corren ja va fent falta ;)

Oriol ha dit...

Als estats units d'americà, en alguna ciutat han deixat de fer les publicacions de diaris locals, pactant prèviament els diaris més importants i passant a fer únicament les edicions digitals. realment al fi del paper comença ara, no sabem però quan acabarà, el procés pot trigar 50 o 300 anys, però poc o molt quedarà en història.

La web de labustiadepaper.net és nu dels exemples que la ciutadania catalana també treballa per disminuir el paper.

 
Tira Ecol