dissabte, 25 d’octubre de 2008

Condemnat per no voler Windows en el seu ordinador

Aquest senyor que veieu a la fotografia és en Paco Rivière (i aquí el seu bloc personal) (Foto publico.es).

És un professor que no volia el Windows dintre del seu ordinador i la botiga deia que havia de comprar-ho així (Ordinador + S.O. Windows) per què el fabricant li obligava, clar (fabricant i M$).

Aquest professor ha portat a judici a la botiga, fabricant i al del software, però l'ha perdut. Aquestes notícies sempre aixequen la ira dels lectors, però és així.

Molts diuen que la primera vegada que engegues el sistema, apareix la llicència, i si l'acceptes, ja l'has 'cagat', però bé... igualment tenim temps de provar-ho, i si no s'adapta al que volem, sempre tenim un temps per tornar-lo no? vaja... dic jo. Doncs sembla ser que no.

Jo pregunto... quan comprem un cotxe, si posem una marca d'oli o benzina/gasoil en especial al cotxe, perdem la garantia de l'automòbil???? jo diria que no, veritat? doncs per què no podem posar el sistema operatiu que volem a l'ordinador, i si ens ve preinstal.lat un que no volem, no ens tornen els diners del mateix? Total... l'hem pagat igualment... no s'entén, ... de veritat que no s'entén...

M$ ho fa per inserir a la força un sistema operatiu que la població no vol. Una de les frases que més se m'ha quedat, prové d'un client meu... va comprar un portàtil que venia, lògicament, preinstal.lat amb Vista. Vam optar deixar-ho instal.lat per tema de Drivers i parides que ens podíem trobar, per veure si el meu client es podia adaptar a aquest sistema. Després d'un parell de setmanes em truca el client (s'havia adaptat al software, però estava emprenyat), i em suplicava desesperat amb aquesta frase (no volia cap Linux, però tampoc el Vista. Només volia treballar amb el seu ordinador):

'Rafa, si us plau, posa'm l'XP. Jo em vaig comprar un ordinador sobrat de capacitat per poder treballar amb el Vista, però és el propi Vista que no em deixa, i jo necessito treballar. Si us plau, posa'm l'XP i treu-me el Vista. Necessito treballar i amb el Vista no puc!!!'

Senyors de Microsoft (i fabricants de hard)... Comencem a estar realment cabrejats. A veure si paren un segon les seves orelles i ens escolten i ho accepten d'una (paraulota) vegada.... QUE NO VOLEM EL SEU VISTA PREINSTAL.LAT EN CAP ORDINADOR QUE COMPREM!!!! (i qui vulgui un sistema operatiu de Microsoft, que se'l compri... tothom és, o millor dit, hauria de ser, lliure de decidir).

2 comentaris:

PellRoja ha dit...

molt d'acord amb tu. Jo per sort, els meus ordinadors no tenien sistema per defecte. Un el vaig muntar jo, i l'altre és un eeepc amb xandros. Sóc de la poca gent que té teclats sense la tecla windows :P

cal seguir lluitant :)

Paco Rivière ha dit...

Gràcies Rafael, pel teu suport. Ara em toca pagar els plats trencats!

 
Tira Ecol