dijous, 1 de maig de 2008

El blog de Noves Tecnologies www.rafamartin.info amb Pagerank 4

Podem dir que estic de celebració.

El PageRank (com us explicava en una entrada del blog) és una manera de mesurar la importància d'una plana web per al cercador Google, basant-se en l'intercanvi d'enllaços.

Per si us interessa, la fórmula que utilitza Google per a assignar el PageRank d'una plana és aquesta:

PR(A) = (1 − d) + d(PR(T1) / C(T1) + ... + PR(Tn) / C(Tn)

On PR(A) és el PageRank de la plana A;PR(Ti) és el PageRank de les planes Ti que enllacen a A,;C(Ti) és el número d'enllaços sortints de la plana Ti; i d és un factor variable que pot estar entre 0 y 1.

Fàcil d'entendre, no? ;-)

Una web, normalment té 2 o 3 sobre 10. Les que comencen a ser veritablement importants, són les que tenen a partir de 4 (personalment que hauria de ser així).

Analitzant el sistema utilitzat en el meu blog (url original: http://rafamartin10.blogspot.com o bé el nom del domini http://www.rafamartin.info), sabem que totes dues maneres apunten al mateix lloc, però parlant amb termes SEO, podem dir que http://rafamartin10.blogspot.com, té més importància que http://www.rafamartin.info. Per què? doncs per què el propi domini està dintre de blogspost.com, el qual té un pagerank de 6/10, i això ajuda a que el teu blog tingui més importància que si no comences des d'un domini que té 0/10 d'importància.

Actualment, el meu blog té una importància de 4/10, que està força bé. Tenint en compte que el blog s'escriu únicament en català, el públic és molt més reduït, i, lògicament, les publicacions del mateix també. Això és la recompensa que et dóna escriure tots aquests articles. Veus que poc a poc, el blog va agafant més visitants interessants en la matèria, i això també recompensa. La importància de tenir un bon PageRank és una mostra indiscutible de la salut del teu blog.

Per fer-vos una idea, us informo dels pageranks dels altres dominis que utilitzo. Algun domini havia arribat a 5/10, que està molt bé. El que costa més és mantenir-lo:

www.torroellaestartit.com
: 3/10
www.inatica.com: 4/10
www.estartit.es: 3/10
www.vimmocat.com: 4/10
www.santjordi.net: 3/10

Si voleu saber quin és el pagerank de la vostra web, podeu utilitzar l'eina gratuïta que tinc a la vostra disposició publicada a la web de l'empresa. Triga una mica per què el sistema busca el PageRank en diferents servidors de Google i hem d'esperar els resultats d'aquestes consultes. Tingueu paciència: http://www.inatica.com/pagerank

 
Tira Ecol